…….WALKOW PIVO……..

CJENIK
PRICE LIST

PIVO WALKOW TOČENO
BEER WALKOW ON TAP

0,5 L – BLONDE ALE – 20,00 KN, 2,65 EUR

0,3 L – BLONDE ALE – 15,00 KN, 1,99 EUR

 

PDV NIJE OBRAČUNAT TEMELJEM ČL.90 ST.1 I ST.2 ZAKONA O PDV-U

 

WALKOW Blonde ale je nefiltrirano i nepasterizirano pivo, bez aditiva i umjetnih bojila. Glavni sastojci su: tri vrste ječmenog slada, hmelj i kvasac. Pivo je karakterističnog “blonde” stila, zvanog i “golden ale” – što znači blaža, laganija varijanta ale piva s nešto manje hmelja i manje arome. Blonde ale je i izvorno zamišljen kao način prelaska potrošača sa komercijalnih piva na craft piva.

WALKOW Pale ale je nefiltrirano i nepasterizirano pivo, bez aditiva i umjetnih bojila. Glavni sastojci su: tri vrste ječmenog slada, tri vrste hmelja i kvasac. Pale ale je tipično zlatno do jantarno obojeno pivo koje se priprema korištenjem ale kvasca i pretežno svijetlog slada uz dodatno izraženu aromu hmelja.

 

ZNAČENJE IMENA:
Walkow – starohrvatski naziv za Vukovarsku utvrdu koji seže još od zajednice s Ugarskom u kojoj je Vukovar bio čuvar hrvatskog identiteta i grad koji je među prvima dobio status slobodnog kraljevskog grada (čak i prije Zagreba).  U to vrijeme je Vukovar bio poznat po utvrdi koja je bila čvrsto sazdana na visokoj dunavskoj obali, te je po njoj i grad dobio svoje tadašnje ime.  U novije doba, 1968. godine u Vukovaru je izgrađena nova utvrda, danas simbol neuništivosti – Vukovarski vodotoranj – koji unatoč brojnim projektilima kojima je pogođen u vrijeme Domovinskog rata (više od 600) ostao stajati, uporan i tvrdoglav, kao odraz čelične volje ljudi koji su branili grad.